ПРО СТАРТ ПРОЄКТУ «МОНІТОРИНГ ЗМІН У МИТНІЙ СФЕРІ В УМОВАХ РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ»

Асоціація митних брокерів України у співпраці з Громадською організацією «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» в рамках проєкту «Підтримка Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю», який реалізується ІЕД за сприяння Європейського Союзу, та співфінансування Міжнародного фонду «Відродження» та ATLAS Network починає роботу над проєктом “Моніторинг змін у митній сфері в умовах російської агресії проти України”.

 Мета проєкту: моніторинг змін процедури митного оформлення товарів та умов перетину українськими громадянами кордону з країнами ЄС і Молдовою в умовах російської агресії проти України.

Запланована діяльність за проєктом:

  • Чотири хвилі опитування громадян України, які пішки, автомобілем або автобусом перетнули кордон на в’їзд в Україну (квітень, червень, серпень, жовтень 2023 р.). Взяти участь в опитування Ви можете за посиланням.
  • Проведення 4 фокус-груп з агентами з митного оформлення, експертами з митної справи, суб’єктами ЗЕД, представниками Державної митної служби за визначеним переліком питань: посилання на Гайд
  • Презентації результатів проведених фокус-груп та опитувань пасажирів (слідкуйте за нашими анонсами).
  • Підготовка та публікація щотижневих оглядів новин на офіційному веб-сайті АМБУ, у групі АМБУ в Facebook та Телеграм-каналі.
  • Розміщення на офіційному веб-сайті АМБУ форми зворотного зв’язку, де буде можливість представникам бізнесу та громадськості надати інформацію про факти можливих зловживань з боку органів державної влади під час переміщення через митний кордон товарів або при перетині через державний кордон громадянами.

За підсумками проєкту будуть визначені зміни у роботі Державної митної служби України, нововведення у митній та суміжних сферах, зокрема правилах переміщення через митний кордон товарів, у т. ч. гуманітарної допомоги, розроблені практичні рекомендації щодо створення сприятливих умов для суб`єктів ЗЕД, які передбачатимуть заходи із вдосконалення діяльності митних органів. На результати моніторингу буде спиратися розробка плану адвокаційних заходів із впровадження розроблених рекомендацій.

Запрошуємо долучитися до проєкту інші профільні асоціації, неурядові організації, незалежних експертів і науковців у галузі митної справи.

Для участі у фокус-групових дискусіях контактуйте

Зібницький Ілля – Директор Асоціації митних брокерів України

+38 (063) 210 72 14

info@ambu.org.ua

 

Ця публікація була підготовлена в рамках проєкту Підтримка «Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю» за сприяння Європейського Союзу (https://ec.europa.eu/info/aid-development-cooperation-fundamental-rights_en), який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Асоціації митних брокерів України і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.

Telegram | Facebook | Site | Linked In