⚡️Щотижневий огляд новин:

10.10 ⛑ Асоціація митних брокерів України та ⚕️Командування медичних сил 🪖 Міністерства оборони України підписали меморандум про співпрацю у галузі зовнішньоекономічної діяльності. 🏥🚑

Деталі за посиланням 👈

Проблема валютного нагляду за ввезенням гуманітарки нарешті вирішена – благодійні фонди та волонтери, які допомагають війську, зможуть працювати спокійніше. Постановою № 211 Національний банк надав змогу підприємствам із 1 жовтня переказувати кошти на рахунки їхніх підрозділів та філій за кордоном, що у значній мірі сприяє відновленню бізнесової діяльності, зокрема для компанії-експортерів українських товарів та послуг.

Деталі за посиланням 👈

Щодо обов’язкового надання митним органам забезпечення сплати митних платежів у повному обсязі.

Якщо товари відсутні в переліку ПКМУ №1091, зазначається певний тип гарантії по всім товарам, здійснюємо перерахунок за повними ставками, та забезпечуємо митним органам надання митних платежів у повному обсязі.

Деталі за посиланням 👈

Українські виробники знову матимуть змогу представляти продукцію на міжнародних виставках Український бізнес відтепер зможе здійснювати промоцію своїх товарів за кордоном: участь у виставках внесено до переліку робіт та послуг, за операціями з імпорту яких Національному банку рекомендовано забезпечити здійснення переказів.

Деталі за посиланням 👈

14.10 За підтримки Асоціації митних брокерів України у Командування медичних сил Збройних Сил України отримано бандажні лінзи, які сприяють швидкому загоєнню ран і значно знижують больові відчуття відразу після застосування.

Деталі за посиланням 👈

🤝Представники Держмитслужби та Держекспортконтролю обговорили подальшу взаємодію та актуалізацію законодавства в рамках процесів євроінтеграції

Деталі за посиланням 👈

Ця публікація була підготовлена в рамках проєкту Підтримка «Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю» за сприяння Європейського Союзу (https://ec.europa.eu/info/aid-development-cooperation-fundamental-rights_en), який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Асоціації митних брокерів України і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.”