Асоціація митних брокерів України та Командування медичних сил Міністерства оборони України підписали меморандум про співпрацю у галузі зовнішньоекономічної діяльності.Пріоритетним напрямком співпраці Асоціація митних брокерів України та Командування медичних сил Міністерства оборони України вважають навчання військовослужбовців за програмою професійної підготовки фахівців з митного оформлення.

У зв’язку із надходженням від країн-партнерів товарів медичного призначення в якості міжнародної технічної гуманітарної допомоги Асоціація митних брокерів України у співпраці з Державною митною службою України проведуть підготовку фахівців Командування Медичних сил Збройних Сил України для здійснення заходів зовнішньоекономічних операцій.

Залучення міжнародної технічної допомоги (далі: МТД) вважається одним із джерел забезпечення Збройних Сил України матеріально-технічними засобами. На виконання проектів та програм з питань надання та залучення МТД Центр забезпечення миротворчої діяльності та реалізації міжнародних договорів Збройних Сил України виконує організацію залучення МТД в Міністерстві оборони України та Збройних Силах України відповідно до пріоритетних напрямів.

Для реалізації проектів та програм МТД та контрактів, визначають посадових осіб, відповідальних за організацію взаємодії з органами державної виконавчої влади з питань отримання необхідних дозвільних документів для забезпечення митного оформлення вантажів, ведення обліку документів, на підставі яких було здійснено митне оформлення вантажу, що стосуються медичного обладнання та матеріалів, що надходять до Збройних Сил України відповідно до проектів (програм) МТД та контрактів на їх виконання.

Для забезпечення виконання завдань проектів (програм) МТД фахівці Міністерства оборони України:

– укладають контракти з донорами, погоджують ввезення МТД в Україну, та отримання гуманітарних вантажів;

– організовують взаємодію Міністерства оборони України та Збройних Сил України з органами державної влади України і представництвами іноземних держав;

– проводять переговори та експертно-консультативні зустрічі з питань залучення, отримання і використання МТД;

– організовують одержання реципієнтом документів, необхідних для здійснення митного контролю та митного оформлення вантажу МТД.

У зв’язку з відкритою агресією російської федерації проти України та інтенсифікацією МТП від іноземних партнерів просимо членів Асоціації митних брокерів України сприяти у підготовці фахівців з декларування та митного оформлення товарів для представників медичної служби Збройних Сил України.

Telegram | Facebook Site Linked In