⚡️Щотижневий огляд новин:

🛃 Сприяння експорту з України у центрі уваги міжнародної спільноти |29 вересня у Кишиневі відбувся 🌐Міжнародний форум «Сприяння торгівлі – відповідь на блокаду транспортних коридорів з України». 🌍 Джерело

✅ 30.09 | 🤝Асоціація митних брокерів України провела другу фокус-групову дискусію щодо чинних умов здійснення експортно-імпортних операцій під час воєнного стану.

Більше про РЕЗУЛЬТАТИ ДРУГОЇ ФОКУС-ГРУПИ за посиланням 👈

З 1.10 працює 💳”Митний безвіз”: перші вантажі прямують за процедурою загального транзиту

🚫 Фахівці працюють над проблемою: ЕА з преференцією не формляють, без преференції оформляють.

👉🏻Перетин державного кордону: хто за що відповідає в пункті пропуску?

❓Виникає безліч запитань перед поїздкою? Ми допоможемо їх вирішити, якщо це входить до нашої компетенції. Але інформацію про те, як перетинати кордон автомобілем, з дитиною чи твариною, а також відповіді на низку інших запитань слід шукати у відповідних службах. Щоб вам було простіше, ми склали їх перелік:

Деталі за посиланням 👈

🛃🌐5.10 | Київ | “Митна платформа: Україна-ЄС 2022”, присвячена запуску «митного безвізу», євроінтеграції та безпеці в умовах російської збройної агресії.

🚂 Українська митниця – це той локомотив, який рухає за собою Україну в ЄС.

Деталі за посиланням 👈

📯📌 Укрпошта інформує, що з 18.01.2023 поле “Код ТН ЗЕД” стане обов’язковим для заповнення для усіх відправлень з товарним вкладенням.

Рекомендуємо експортерам заздалегідь підготуватись до майбутніх змін та почати вказувати товарні коди при оформленні міжнародних відправлень уже зараз. Це важливо для коректного та швидкого проходження митниці не лише в Україні, а й в країнах призначення.

Деталі за посиланням 👈

Telegram | Facebook Site Linked In

Ця публікація була підготовлена в рамках проєкту Підтримка «Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю» за сприяння Європейського Союзу (https://ec.europa.eu/info/aid-development-cooperation-fundamental-rights_en), який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Асоціації митних брокерів України і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.”