При здійсненні транзиту вантажів через територію України, важливо обрати зручний спосіб забезпечення сплати митних платежів.

Способи забезпечення сплати митних платежів на території України:

✳ фінансові гарантії (у вигляді документа / грошової застави)

✳ книжка МДП

Найбільш зручним способом забезпечення сплати митних платежів при транзиті вантажів через Україну є фінансова гарантія у вигляді документа.

При переміщенні товарів у режимі «транзит» по території України без книжки МДП, необхідне оформлення наступних документів:

  1. загальної декларації прибуття (ЗДП): подається в електронному вигляді за 1 годину до прибуття авто в пункт пропуску (паперової форми не існує)
  2. транзитної декларації
  3. документа забезпечення сплати митних платежів  на певні групи товарів (Перелік товарів, переміщення яких здійснюється виключно за умови забезпечення сплати митних платежів, затверджений Постановою КМУ №461 від 21.05.12.  Постановою КМУ №979 від 27.11.19.

Основні переваги фінансової гарантії у вигляді документа :

✅ швидкість

✅ оформлення документів 24/7

✅ відсутність необхідності внесення грошових коштів на депозитний рахунок митних органів

✅ оформлення послуг в будь-якому пункті пропуску на кордоні

✅ підготовка документів для всіх товарів, в тому числі підакцизних і товарів з високою фактурною вартістю

При плануванні міжнародних транзитних перевезень автомобільним транспортом через територію України рекомендуємо:

🕒 обов’язково дотримуватися термінів транзитних переміщень (для авто – 10 днів / в разі переміщення в зоні діяльності однієї митниці – 5 днів)

🤝 обрати надійного партнера, який забезпечить повноцінну підтримку при оформленні вантажів на кордоні, як в Україні, так і в сусідніх країнах

❗️ звернути увагу на наявність представника / представництва обраного брокера в пункті пропуску / режим роботи

📩 попередньо інформувати брокера про вартість та найменування товару з метою визначення найбільш вигідного способу забезпечення сплати митних платежів

📲 направляти товаросупровідні документи та інформацію попередньо в електронному вигляді

Група компаній «Укртрансагент» здійснює митне оформлення вантажів  в усіх пунктах пропуску на території України цілодобово, надаючи забезпечення сплати митних платежів суб’єктам ЗЕД.