⚡️Щотижневий огляд новин:

⚡️ 17.10 зміни до МКУ, щодо виконання митних формальностей при оформленні нафти, нафтопродуктів, добрив та полімерів етилену (коди товарів згідно з УКТ ЗЕД 2709, 2710, 2711, 3102, 310‍, 3104, 3105, 3901) тимчасово, до припинення або скасування воєнного стану в Україні.

‍декларант або перевізник зобов’язані надати:

✅ якісні характеристики товару від виробника;
✅ документи, що підтверджують маршрут постачання товару від виробника до одержувача.
✅ сертифікат про походження товару

Джерело

⚡️19.10 Уряд спростив імпорт сировини для снарядів БПЛА

Реєстрація виробника снарядів БПЛА в Держекспортконтролю:

✅ виробник надсилає заяву з КЕП;
✅ реєстрація виробників за конкретними товарами або групами товарів;
✅ видає посвідчення про реєстрацію як суб’єктів здійснення міжнародних передач таких товарів разом з відповідними роз’ясненнями про особливості здійснення їх передач.

Джерело

Постанова КМУ від 10.10.2023 №1070

⚡️20.10 Власники авторизації на застосування спрощення “процедура випуску за місцезнаходженням”, можуть здійснювати частину митних формальностей самостійно

✅ Підприємство надсилає в АСМО електронне повідомлення про прибуття вантажів.

✅ За результатами розвантаження підприємство надсилає митниці електронне повідомлення про розвантаження, яке за складом реквізитів є митною декларацією нового типу TS.

✅ Митниця робить відмітку про умовне завершення переміщення, вивільнення гарантії, яка при цьому застосовувалася, а також про блокування суми гарантії, яка використовується для тимчасового зберігання товарів. Остання буде розблокована в момент митного оформлення товарів в обраний митний режим.

Джерело

Будь ласка, залишайте свої запити та коментарі для подальшого огляду новин.

Telegram | Facebook | Site | Linked In

Ця публікація була підготовлена в рамках проєкту Підтримка «Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю» за сприяння Європейського Союзу (https://ec.europa.eu/info/aid-development-cooperation-fundamental-rights_en), який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Асоціації митних брокерів України і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу