⚡️Щотижневий огляд новин:

📍 Законодавче обґрунтування і конкретні ІТ рішення надають експерти EU4PFM. Система прийняття митних рішень (CDS) – важлива складова європейської Е-митниці для оцінки заявок та видачі авторизації.
Джерело

📍 🇺🇦 Україна має фокусуватися на збільшенні експорту переробної продукції.  Експорт переробної продукції для 🇺🇦, це кисень, який формує 💰💰💰, 🔝📈 доходи держави, та впливає на фінансування 🪖 потреб армії.🫡
Важливо❗️Експортувати товар, який фізично займав би меншу площу, але мав додану вартість.
Джерело

🚛🚚еЧерга echerha.gov.ua на кордоні з Польщею працює з перебоями
Джерело

🗓️Графік роботи системи електронних платежів Національного банку:
30 грудня 2022 року працює до 24.00.
31 грудня 2022 року банківський день у СЕП відкривається датою 02 січня 2023 року.
01 січня 2023 року починається о 9.00.
02 січня 2023 року у звичайному режимі;
Джерело

🗣️22 грудня, відбулося засідання Громадської ради при Держмитслужбі з метою обговорення діяльності органу в умовах війни.
Порушили питання
✅ ціни фрахту під час морських перевезень;
✅ практичного застосування законодавства в частині оформлення попередньої митної декларації типу ЕА з місцями доставки товарів, розташованих у портах Великої Одеси;
✅ використання мультимодального транспортного коносамента FIATA;
✅ обговорили результати впровадження Антикорупційної програми Держмитслужби на 2021-2022 роки тощо.
Джерело

🕵️‍♀️56:17 – Асоціація презентує Результати 4 місячного моніторингу змін у митній сфері пов’язаних із запровадженням в Україні воєнного стану.”
Джерело

Telegram | Facebook Site Linked In

Ця публікація була підготовлена в рамках проєкту Підтримка «Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю» за сприяння Європейського Союзу (https://ec.europa.eu/info/aid-development-cooperation-fundamental-rights_en), який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Асоціації митних брокерів України і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.”