⚡️Щотижневий огляд новин:

🤓Чергову партію бандажних лінз передано Командуванню медичних сил Збройних сил України. Бандажні лінзи сприяють швидкому загоєнню ран і значно знижують больові відчуття відразу після застосування.

Джерело

Заборона експорту паливної деревини через її стратегічне значення для проходження опалювального сезону

Джерело

🎗️Перша висока нагорода «Знак пошани» для Асоціації митних брокерів України від Міністерства оборони України

«У такий складний для нашої країни час, необхідно надавати допомогу за кожної можливості, й бути прикладом того, як прояляти любов до України й глибоку повагу до ЗСУ!»- прокоментував Ілля.

Джерело

🪪ВР прийняла законопроект про е-ідентифікацію та е-довірчі послуги

– можливість отримати кваліфікований електронний підпис дистанційно;

– широкий асортимент засобів е-ідентифікації всіх рівнів довіри;

– можливість користуватися е-довірчими послугами навіть тоді, коли їх надавач припинить діяльність; – доступ до українських онлайн-послуг із-за кордону;

– подати документи для отримання електронного підпису можна буде у нотаріусів та в ЦНАП;

– безпека даних в інформаційних системах, де використовують засоби е-ідентифікації за європейськими стандартами;

– можливість проходження процедури оцінки відповідності в іноземному органі з оцінки відповідності; – правові основи для визнання та використання гаманців з цифровою ідентифікацією.

Україна визнаватиме КЕП Європейського Союзу. Зі свого боку в ЄС зможуть визнавати український КЕП

Джерело

🧮ЗУ «Про Митний тариф України», набирає чинності з 1 січня 2023 року 🔢 не передбачається зміна ставок ввізного мита на товари, а лише зміна класифікації окремих товарів згідно з УКТЗЕД.

Джерело

Telegram | Facebook Site Linked In

Ця публікація була підготовлена в рамках проєкту Підтримка «Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю» за сприяння Європейського Союзу (https://ec.europa.eu/info/aid-development-cooperation-fundamental-rights_en), який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Асоціації митних брокерів України і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.”