03 березня 2021 року Асоціацією митних брокерів України було проведено  круглий стіл на тему: «Особливості заповнення митних декларацій при процедурі спільного транзиту».

Представники Державної митної служби України докладно надали інформацію з питання поміщення товарів у режим спільного транзиту, особливостей заповнення декларацій окремих типів на бланку Єдиного адміністративного документа.

Представники Міністерства фінансів України надали інформацію щодо особливостей заповнення митних декларацій окремих типів відповідно до Наказу 795 Міністерства фінансів України, а також щодо суб’єктів режиму, елементів та атрибутів даних, особливостей заповнення митних декларацій окремих типів.

Питання щодо Особливостей заповнення митних декларацій за формою ЄАД у програмному забезпеченні QdPRO було розглянуте директором НТФ “ІНТЕС” —Яворським Миколою Миколайовичем.

Представники ДМСУ запросили суб’єктів ЗЕД до участі в пілотному проєкті щодо оформлення декларацій Т1 UA за процедурою спільного транзиту – з учасників круглого столу до експерименту готові долучитися представники групи компаній «Укртрансагент. «Укртрансагент» працює на ринку митно-брокерських послуг, починаючи з 2007 року, обслуговує зовнішньоекономічних операцій при імпорті, експорті та транзиті товарів у пунктах пропуску через державний кордон та на митній території України, країнах ЄС та ЄАЕС.

Для митних брокерів є гарна новина – з 01.04.2021 розробники QdPRO нададуть повноцінну можливість формування та оформлення декларацій Т1 UA за процедурою спільного транзиту у програмному продукті.

Також пропонуємо до розгляду деякі матеріали заходу.