Асоціація митних брокерів України у співпраці з Громадською організацією«Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» в рамках проєкту «Підтримка Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю», який реалізується ІЕД за сприяння Європейського Союзу, та співфінансування Міжнародного фонду «Відродження» та ATLAS Networkпродовжує роботу над зміненим проєктом «Моніторинг діяльності митниці у воєнний період стосовно  оформлення гуманітарної допомоги».

Метою проєкту єсприяння у задоволенні гуманітарних потреб закладів охорони здоров’я та населення України в умовах воєнного стану.

У ході роботи над проєктом буде розроблений інструмент для моніторингу діяльності регіональних митниць у воєнний період щодо ввезення гуманітарної допомоги, зокрема, моніторингу перешкод, з якими стикаються організації громадського суспільства, які організують ввезення гуманітарної допомоги.

Також буде здійснено аналіз потреб ЗОЗ, виявлено пріоритетні для пошуку гуманітарної допомоги груп товарів медичного та немедичного призначення та знайдені надавачі гуманітарної допомоги.

Представники Асоціації митних брокерів України сприятимуть визначенню логістичних рішень для оперативної та ефективної доставки гуманітарного вантажу, допоможуть у підготовці документів, необхідних для перетину кордону, та подальшої швидкої доставки вантажу до цільових ЗОЗ.

За підсумками роботи над проєктом буде підготовленоаналітичний огляд щодо ввезення гуманітарної допомоги, зокрема ввезенні товарів медичного призначення, та аналітична записка щодо визначення потреб у товарах медичного та немедичного призначення для клінічних лікарень м. Києва, знайдено логістичні рішення для оперативної та ефективної доставки гуманітарного вантажу.

Асоціація митних брокерів України планує задовольнити гуманітарні потреби медичних закладів міста Києва, зокрема хірургічних відділень, в умовах воєнного стану.

Контактна особа – Зібницький Ілля Дмитрович

Директор Асоціації митних брокерів України

+38 097 520 18 88

info@ambu.org.ua

 

Ця публікація була підготовлена в рамках проєкту Підтримка «Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю» за сприяння Європейського Союзу (https://ec.europa.eu/info/aid-development-cooperation-fundamental-rights_en), який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Асоціації митних брокерів України і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.