Кафедра економіки та бізнес-технологій НАУ спільно з Асоціацією митних брокерів України

запрошує приєднатись  усіх зацікавлених  до гостьової лекції  на тему:

Розмитнення автотранспортних засобів некомерційного призначення

Дата: 29.06.2022

Час: 11.00

Доступ за посиланням  https://meet.google.com/yov-rhhs-cku?authuser

Організовано проведення лекції членом Асоціації митних брокерів України митним брокером ТОВ «Укртрансагент» Даніїлом Шага на тему: «Розмитнення автотранспортних засобів некомерційного призначення».

До лекції долучились здобувачі вищої освіти та викладачі факультету економіки та бізнес-адміністрування (ФЕБА )Національного авіаційного університету, які брали активну участь в обговоренні актуальних питань щодо митних процедур, митних брокерів, митного оформлення, законодавчих норм та нового проєкту Закону щодо регламентації піднятих до розгляду питань провадження діяльності митного брокера.

Як засвідчила практика трьох місяців застосування пільгового режиму декларування митними брокерами автомобільного транспорту для фізичних осіб, такі правові норми дозволили особам постраждалим внаслідок воєнних дій поновити майно та забезпечити волонтерські організації не дорогими автомобілями, яких було увезено та задекларовано митними брокерами до 1 мільйона.

Ускладнювалась процедура декларування митними брокерами автомобільного транспорту для фізичних осіб тим, що кожна особа користувалась послугами митного брокера, через що збільшувалась тривалість оформлення і навантаження на митних брокерів.

Учасники лекції обговорили переваги і недоліки даного пільгового режиму та тих норм, які закладено у новий законопроєкт щодо умов ввезення вживаних автомобілів з 01.07.22 р., які хоча і передбачають сплату митних платежів митними брокерами та декларантами, проте у не повному обсязі.

Приємно відзначити те, що ініціювали цю лекцію саме здобувачі (митні брокери), які навчаються за ОП «Митна та біржова справа». Такі ініціативи ми підтримуємо і будемо надалі долучати фахівців та митних брокерів у сфері митної справи до освітнього процесу!

Дякуємо факультету економіки та бізнес-адміністрування Національного авіаційного університету, митним брокерам та усім присутнім за цікаву дискусію!

https://meet.google.com/yov-rhhs-cku?authuser

Telegram | Facebook | Site | Linked In