ПРО СТАРТ ПРОЄКТУ «ГРОМАДСЬКИЙ МОНІТОРИНГ ОДЕСЬКОЇ, ЛЬВІВСЬКОЇ ТА КИЇВСЬКОЇ МИТНИЦЬ»

 

Асоціація митних брокерів України у співпраці з Громадською організацією. «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» в рамках проєкту «Підтримка Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю», який реалізується ІЕД за сприяння Європейського Союзу, та співфінансування Міжнародного фонду «Відродження» та ATLAS Network починає роботу над проєктом «Громадський моніторинг Одеської, Львівської та Київської митниць».

Метою проєкту є проведення об’єктивної оцінки діяльності Одеської, Львівської та Київської митниць із використанням інструментів громадського моніторингу.

У ході оцінки будуть визначені переваги і недоліки у роботі 3 регіональних митниць та перешкоди, які виникають під час здійснення митного контролю та оформлення товарів. Для збору об’єктивної інформації планується проведення глибинних інтерв’ю з основними стейкхолдерами: зокрема суб’єктами ЗЕД, митними брокерами, співробітниками регіональних митниць, представниками Держпродспоживслужби та правоохоронних органів, а також online-опитування перевізників. Результати аналізу опитувань будуть представлені та обговорені під час проведення круглих столів в он-лайн форматі, які АМБУ планує провести у березні-квітні 2021 року.

За підсумками громадського моніторингу будуть розроблені практичні рекомендації щодо створення сприятливих умов для діяльності суб`єктів ЗЕД, включаючи заходи із вдосконалення діяльності митних органів, пропозиції з покращення відповідної інфраструктури, а також план адвокаційнійної діяльності АМБУ.

У реалізації проекту беруть участь партнерські організації:

  • Аналітичний центр «Соціоконсалтинг» – українська незалежна дослідницька організація; http://sociocon.org/
  • Товариство з обмеженою відповідальністю комерційна фірма «Укртрансагент» – компанія, уповноважена на посередницьку діяльність митного брокера з обслуговування зовнішньоекономічних операцій при імпорті, експорті та транзиті товарів у пунктах пропуску через державний кордон та на митній території України; http://ukrtransagent.com.ua/.

Запрошуємо долучитися до проєкту інші профільні асоціації, неурядові організації, незалежних експертів і науковців у галузі митної справи.

Контактна особа – Наталія Демченко,

+38 067 320 26 01

uta.demchenko@gmail.com

 

 

 

Ця публікація була підготовлена в рамках проєкту Підтримка «Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю» за сприяння Європейського Союзу (https://ec.europa.eu/info/aid-development-cooperation-fundamental-rights_en), який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Асоціації митних брокерів України і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.