28 вересня Голова Держмитслужби Павло Рябікін взяв участь у відкритті нового експортного напряму контейнерних перевезень з України до Китаю. Перший поїзд був відправлений зі станції Київ-Ліски в місто Сіань.

Участь у заході взяли: Фань Саньжун, Надзвичайний і повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні; Василь Шкураков, Перший заступник Міністра інфраструктури України; Михайло Лев, заступник міністра економіки України; Олександр Камишін, в.о. голови правління АТ «Українська залізниця»; Владислава Магалецька, Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів; Дмитро Пономаренко, Директор Департаменту економічної дипломатії Міністерства закордонних справ України; Чижиков Геннадій, Президент Торгово-промислової палати України; Сілюк Сергій, Начальник Київської митниці; Лі Інь, Директор ТОВ “СХІД ЛАЙН”; Тарас Голуб, радник віце-прем’єр міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

“Я вважаю, що це може стати поштовхом для поглиблення митної співпраці наших країн. Перш за все, у створенні нових механізмів взаємодії митниць Китайської Народної Республіки та України у питаннях подолання транскордонної злочинності, спрощення митних процедур і спрощення процедур торгівлі”, – прокоментував  запуск першого експортного напряму контейнерних перевезень з України до Китаю Голова Держмитслужби під час свого виступу.

У складі контейнерного поїзда за маршрутом Київ-Сіань відправилось 43 40-футових контейнери. Співробітники Київської митниці оформили перші експортні товари до Китаю.

Поїзд подолає шлях довжиною майже 10 тис. км територією чотирьох країн. Експортний вантажопотік відпрацьовувався протягом останніх трьох місяців, з урахуванням досвіду, здобутого під час перевезень імпортних товарів контейнерними поїздами, які курсують між містами Китайської Народної Республіки та Києвом.

“Відтепер в України з’явився новий зручний шлях експорту, який повною мірою виявить переваги України як центрального логістичного вузла між Європою та Азією”, – прокоментував запуск нового контейнерного шляху Фань Саньжун, Надзвичайний і повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні.

Нагадуємо, що з червня 2020 року Україна приймає перші контейнерні поїзди з Китаю. 13 вересня в Україну надійшов 50-й контейнерний поїзд.

 

Джерело: Державна митна служба України

Telegram | Facebook | Site | Linked In