Асоціація митних брокерів України у співпраці з Громадською організацією «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» в рамках проєкту «Підтримка Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю», який реалізується ІЕД за сприяння Європейського Союзу, та співфінансування Міжнародного фонду «Відродження» та ATLAS Network завершила роботу над проєктом «Громадський моніторинг Одеської, Галицької та Київської митниць».

Метою проєкту було проведення об’єктивної оцінки діяльності Одеської, Галицької та Київської митниць із використанням інструментів громадського моніторингу.

У ході оцінки були визначені переваги і недоліки у роботі 3 регіональних митниць та перешкоди, які виникають під час здійснення митного контролю та оформлення товарів.

За підсумками громадського моніторингу розроблені практичні рекомендації щодо створення сприятливих умов для діяльності суб`єктів ЗЕД, включаючи заходи із вдосконалення діяльності митних органів, пропозиції з покращення відповідної інфраструктури, а також план адвокаційної діяльності АМБУ.

Пропонуємо Вам ознайомитись з фінальним звітом за результатами проведеного громадського моніторингу.

 

Ця публікація була підготовлена в рамках проєкту Підтримка «Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю» за сприяння Європейського Союзу (https://ec.europa.eu/info/aid-development-cooperation-fundamental-rights_en), який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Асоціації митних брокерів України і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.