У четвер, 25 листопада, о 13.30 в приміщенні Державної митної служби України (вул. Дегтярівська, 11 Г), відбудеться прес-брифінг «Попередня оціночна місія щодо приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту та NCTS – прогрес України та наступні кроки».

У брифінгу візьмуть участь, зокрема:

– Юрій Драганчук, заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції;

– Владислав Суворов, заступник Голови Державної митної служби України;

– Олександр Москаленко, директор Департаменту митної політики Міністерства фінансів України;

– Сергій Демченко, директор департаменту запровадження міжнародної транзитної системи Державної митної служби України;

– Михаель Ратьє, керівник Попередньої оціночної місії країн-підписантів Конвенції про процедуру спільного транзиту, директор підрозділу по транзиту Генерального директорату з питань оподаткування та Митного союзу Європейської комісії (DG TAXUD).

Модератор зустрічі: Оксана Ніканорова, радник заступника Міністра фінансів України, координатор митних реформ Команди підтримки реформ Мінфіну.

Під час заходу будуть висвітлені прогрес України та плани щодо запровадження правил Конвенції та NCTS, попередні результати роботи місії та очікування від України для успішного приєднання до системи.

Акредитація представників ЗМІ на захід обов’язкова за посиланням: https://forms.gle/FRemTnerNRJrvihd9 до 10:00 четверга, 25.11.2021. При собі мати документ, що посвідчує особу. Кількість місць обмежена.

Наголошуємо, що з метою протидії поширенню COVID-19 усі учасники та гості заходу мають також пред’явити один із зазначених документів: COVID-сертифікат, що підтверджує факт вакцинації; негативний ПЛР-тест або експрес-тест на визначення антигену строком дії 72 години.

https://customs.gov.ua/news/zagalne-20/post/brifing-shchodo-perspektiv-priiednannia-ukrayini-do-konventsiyi-pro-protseduru-spilnogo-tranzitu-704